Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2004 február 29.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA ALSÓGÖD HIRDETÉS 2004. Február 28 március 7. VASÁRNAP: 8.30: + Ülkei Imre

KEDD: 17: + Fekete szülőkért

CSÜTÖRTÖK: 17: ad int. Sac. Varsányi Lajos

PÉNTEK: 17: ad int. dantis

SZOMBAT: 17: + Édesapa. Testvér és Nagyszülőkért

VASÁRNAP: 8.30: + hozzátartozókért

A szentmise után hamvazás lesz azok részére, akik Szerdán nem tudtak részt venni a szentmisén. Elkezdődött a nagyböjti idő. Negyven nap imádsággal, böjttel és jótettekkel készülünk legnagyobb ünnepünkre, Jézus feltámadására. Pénteki napokon a hústól való megtartoztatás kötelező mindenki számára. Nagybőjt péntekjein fél ötkor elimádkozzuk a keresztúti ájtatosságot.

A héten első csütörtök lesz, szentségimádásunkat a szentmise után tartjuk, hazánk erkölcsi megújulásáért.

A közép-európai országok imakezdeményezése nagyböjtben, egészen a márazelli zarándoklatig. A bejáratnál elhelyezett szórólapok elvihetők melyen bővebb tájékoztató olvasható ezzel kapcsolatban.

A magyarországi Mindszenty Alapítvány azzal a kéréssel fordul a katolikus testvérek felé. Hogy szorgalmazzuk annak a szellemiségnek a felelevenítését, amelyet Mindszenty bíboros úr fogalmazott meg annak idején: Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a jövőtől. Még nincs, de lehetne. Kapcsolódjunk bele ebbe az imamozgalomba minél többen városunkban is. Imádkozzunk hazánkért, egyházunkért minden nap.

Bíró László püspök úr gondolatai március hónapra: A böjt idegen a fogyasztásra, az élet örömeinek habzsolására beállított világunkban. Emelkedjünk felül a jóléti-fogyasztói társadalom szemléletmódján, amely a fejlődést csak az anyagi javakban való haladásban látja. Használjuk fel a böjtöt arra, hogy önfegyelemmel, mások javára történő lemondással javítsunk a magunk és családunk életminőségén. Tudatosan törekedjünk arra, hogy böjtölésünk a teljes ember kibontakozását szolgálja, segítsük a rászorulókat a böjttel megtakarított javakkal.

Egyházközségünknek saját honlapját olvashatják az Interneten a következő címen: alsogod .plebania.hu

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések