Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2005 március 20.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA ALSÓGÖD HIRDETÉS 2005. Március 20 27.

VASÁRNAP: 8.30: + Szőke József

KEDD: 16.30: + Arató Ernő tem. 17: Meghalt és élő hozzátartozókért

CSÜTÖRTÖK: 17: Az Utolsó vacsora emlékmiséje

PÉNTEK: 17: Nagypénteki Szertartás

SZOMBAT: 19: Feltámadási szentmise és körmenet

VASÁRNAP: 10: Szeretett hazánk erkölcsi életének jobbra fordulásáért

A mai vasárnap a szentföldi keresztény zarándokhelyekért történik a perselygyűjtés.

A szent három nap liturgiája a következő időpontokban lesz: Nagycsütörtök és Nagypéntek délután 5 óra. Nagyszombaton pedig este 7 órakor kezdődik. Húsvétvasárnap és Hétfőn 10 órakor lesz a szentmise. Nagycsütörtökön a szentmise után Jeremiás siralmait énekeljük, majd ezután kezdődik három napos szentségimádásunk és virrasztásunk itt az Úr Jézussal. Örülök, hogy minden órára van jelentkező, de természetesen bárki, bármikor eljöhet imádkozni. Csak a szentély felőli oldalajtó lesz nyitva éjjel nappal. Nagypénteken a szertartás előtt 4 órakor keresztúti ájtatosságot végzünk. A Nagyszombati szertartás során több alakalommal is meggyújtjuk a gyertyáinkat, melynek nagyon mély mondanivalója van. Azért, hogy templomunkat megőrizzük a lecsöppenő viasztól, rendeltem körmeneti mécseseket, melyek 300 forintos áron megvásárolhatók a sekrestyében és a plébánián. A plébános atya nagyon kéri, hogy mindenkinek ez legyen a kezében a szertartás és a körmenet alatt.

Azokat az idős és beteg testvéreket jelentsék a hozzátartozók a sekrestyében, akik nem tudnak templomba jönni, és a plébános atya Hétfőn délelőtt felkeresi őket otthonukban, hogy ők is elvégezhessék húsvéti gyónásukat, áldozásukat.

A felsőgödi egyházközség hagyományt teremtő locsoló bált rendez húsvét utáni szombaton ápr. 2-án a Németh László iskola ebédlőjében, melyre szeretettel meghívja az alsógödi testvéreket is. Belépőjegyek 2000 forintos áron vásárolhatók a sekrestyében vagy a plébánián. Részletek a plakáton olvashatók.

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések