Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2009. április 5.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2009. április 5 - 12. Virágvasárnap

VASÁRNAP 10. 30: + Szőke Józsefért

KEDD 18. 00: +szülőkért

Nagykedden április 7-én, 9. 00-ra, a templom körüli falevél gereblyézésre és csatorna tisztításra hívjuk a testvéreket. Aki tud jönni, szíveskedjék magával szerszámot is hozni! Köszönjük!

Nagyszerdán április 8-án délelőtt meglátogatom ágyban fekvő, nem első péntekes betegeinket. Kérjük, írassák föl a betegeket a sekrestyében!

NAGYCSÜTÖRTÖK

Olajszentelési mise a váci székesegyházban: 10. 00 Püspök atya, az egyházmegye papsága, és a világi Krisztus-hívők közös ünneplése. Ekkor történik a papi ígéretek megújítása, és a háromféle olaj /keresztelendők olaja bérmálkozók olaja, és a betegek olaja/ megáldása.

Az utolsó vacsora emlékmiséje: 18. 00 A szentmise végén: oltárfosztás, Krisztusnak a Getszemáni-kertből való elrablása szimbólumaként. Éjszakai keresztút a Duna-parton közösen a felsőgödiekkel, találkozunk a felsőgödi autós pihenőben 22. 00-kor

NAGYPÉNTEK

Keresztút 17. 00

Urunk kereszthalálának emlékünnepe csonka mise: igeliturgia hódolat a szent kereszt előtt áldozás: 18. 00

NAGYSZOMBAT

Szent Sír látogatás 8. 00 8211 19. 00-ig Nagyszombat gyásznap: átéljük a Jézustól való megfosztottság fájdalmát, mintha Krisztus halott lenne. Nagypénteken és nagyszombaton az Egyház nem mutatja be a szentmise áldozatot.

HÚSVÉTI VIGÍLIA

Tűzszentelés, húsvéti örömének, igeliturgia, ünnepi szentmise: 20. 00 Ez az esemény a Szent Három Nap csúcspontja: a vigília éjszakájában, csodálatos szimbólumok által átéljük a megváltás misztériumát. Az egyház ősi hagyománya szerint ilyenkor kereszteljük meg a felnőtt megtérőket.

A Szent Három Nap esti szertartásait Jelenits tanár úr vezeti. Bíztatjuk a kedves testvéreket, hogy mind a három napon vegyenek részt, ha igazi húsvéti élményben akarnak részesülni!

Nagycsütörtökön 8. 00 8211 9. 00-ig, nagypénteken és nagyszombaton 8. 00 8211 10. 00-ig gyóntatás lesz a felsőgödi templomban. Továbbá nagycsütörtökön a felsőgödi esti szentmise után, 19. 30-tól, a szentségimádás alatt is lehet gyónni.

A nagyszombat esti, húsvéti vigíliára szíveskedjenek magakkukkal hozni a tavaly vásárolt mécseseket, vagy gyertyát!

HÚSVÉTVASÁRNAP

a plébános atya fogja bemutatni a szentmise, amely 10. 30-kor lesz, élő és + családtagokért, utána ételszentelést végzünk.

HÚSVÉTHÉTFŐN

szintén 10. 30-kor kezdődik a szentmise, az egyházközség élő és + tagjaiért

Húsvéthétfőn 17. 00-kor fatimai imaórát tartunk a templomban.

Az áprilisi Életige lapok hátulról elvehetőek. E hónap igéje: 8222Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát!8221Mt 24,42

Húsvéti képeslapok a sekrestyében kaphatók!

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések