Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2009. augusztus 30.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2009. augusztus 30 8211 szeptember 6. Évközi 22. vasárnap

VASÁRNAP 8. 30: a Juhász és Takács család + tagjaiért

KEDD 18. 00: + szülőkért: István és Margit

CSÜTÖRTÖK 18. 00: +Burján Béla

SZOMBAT 18. 00: + szülőkért: Molnár Ferenc és neje Mária

VASÁRNAP 8. 30: +Béla édesapáért, + Béla fia, + Stefán unokáért

Szeptember 1. kedd-től újból 18. 00-kor lesznek a szombati elő esti és a hétköznapi szentmisék.

A héten első péntek lesz. Imádkozzunk ágyban fekvő betegeinkért!

Az Alsógödi Szent István Alapítvány pályázatot ír ki tanulmányi támogatás címén 4 diák /középiskolai tanuló, nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató/ részére, a 2009/2010-es tanévre /2009 szeptember 1. 8211 2010 június 30/. Egy-egy tanulót 100 000 forint anyagi támogatásban részesít sikeres pályázat esetén, melyet havi lebontásban, azonos összegben és azonos időpontban minden hónap utolsó szombat este folyósít. A pályázat feltételeiről a plébánián vagy a sekrestyében lehet érdeklődni. A pályázat beadásának határideje: 2009. szeptember 13. vasárnap!

A babaszoba elkészült, már csak a szőnyegpadló hiányzik belőle, amit hamarosan beillesztünk, de addig is használatba vehető. A szoba területén, a burkolaton található névtáblákat, amelyek a templomépítést támogató testvéreink becses neveit tartalmazzák, levettük, és más, méltó helyre fogjuk rögzíteni.

Szeptember 8-án kedden indul a bibliaóra a plébánián. Minden 8211 a Szentírással ismerkedni, elmélyülni vágyó - testvérünket szeretettel várjuk!

Szeptember hónapban több alkalomból álló keresztelési felkészítőt indítunk azoknak a szülőknek és keresztszülőknek, akik gyermekeiket szeretnék a keresztség szentségében részesíteni az ősz vagy tél folyamán. A keresztség szentségének méltósága őszinte szándékot, és bizonyos feltételeket kíván a szülőktől és keresztszülőktől. Kívánatos lenne, hogy a szülők és keresztszülők hitüket élő, templomba járó, egyházi házasságban levő katolikusok legyenek. Legalább az egyikük tegyen eleget ezen feltételeknek, a másikuk pedig mutasson készséget a rendezett, keresztény családi életre, és gyermekük vallásos nevelésére. Amennyiben egyik kívánalomnak sem tudnak eleget tenni, akkor egy hosszabb felkészítőre várjuk őket a katekumen szentségekre fölkészítő hittan csoportba, gyermekük keresztelését pedig későbbi időpontra halasztjuk.

Várjuk azoknak a gödi jegyespárokat, a mihamarabbi jelentkezését, akik idén, késő ősszel, tél elején vagy advent után, januárban, esetleg kora tavasszal szeretnének egyházi házasságot kötni. Számukra szeptember végén jegyes-iskolát indítunk, az egyházban elkötelezett alsó- és felsőgödi házaspárokkal közösen, hasonlóan az idei tavaszihoz.

Szeretettel kérjük azokat a jegyeseket, akik a jövő tavasszal, nyáron vagy ősszel szeretnének házasságot kötni, hogy ők is jelentkezzenek a plébánián még szeptemberben. Továbbá várjuk azoknak az együtt járó pároknak a jelentkezését, akik még nem a közeljövőben fognak megházasodni, de, akiket érdekel a keresztény párkapcsolat, és keresztény házasság. Számukra októbertől együtt járó hittant indítunk. Akik jövőre szeretnének házasságot kötni, azért is fontos a mielőbbi jelentkezésük, hogy időben meg tudjuk beszélni az esküvő időpontját. Nagy tisztelettel kérjük, hogy ne azután jelentkezzenek, miután már 8211 az egyházon kívül - mindenkivel egyeztettek!! Az egyházi házasságot kérő pároktól kívánatos lenne, hogy elsőnek 8211 a Jóisten iránti tiszteletük jeleként - az egyházzal egyeztessenek. Továbbá, a liturgikus év szertartásaihoz igazodva tudjuk beilleszteni a házasságkötések időpontjait.

Szeptemberben a meglévő katekumen hittan csoport mellett egy újabb katekumen hittan csoportot indítunk, ha vannak érdeklődők. Azaz olyan felnőtt korúaknak szóló hittancsoportot, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni a plébánián vagy a sekrestyében lehet a plébános atyánál. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szeptember 13-án 10. 00-kor, Felsőgödön, ünnepélyes szentmisében üljük meg a felsőgödi Jézus Szíve templom felszentelésnek 85. évfordulóját, amelyre szeretettel hívjuk az alsógödi testvéreket is! A szentmisét Beer Miklós püspök atya mutatja be.

A hét jeles napjai

Hétfő augusztus 31.: az esztergomi prímási bazilika fölszentelésének ünnepe az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

Csütörtök szeptember 3.: Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító emléknapja

Szombat szeptember 4.: Kalkuttai Boldog Teréz anya emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések