Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2009. szeptember 6.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2009. szeptember 6 - 13. Évközi 23. vasárnap

VASÁRNAP 8. 30: +Béla édesapáért, + Béla fiáért, és + Stefán unokáért KEDD 18. 00: a Szabó család élő és + tagjaiért

CSÜTÖRTÖK 18. 00: + Juliskáért 3. évford.

SZOMBAT 18. 00: élő és + hozzátartozókért

VASÁRNAP 8. 30: + nagyszülőkért és hozzátartozókért

Kedden szeptember 8-án, 19. 00-kor indul a bibliaóra a plébánián. Minden 8211 a Szentírással ismerkedni, elmélyülni vágyó - testvérünket szeretettel várjuk!

Pénteken szeptember 11-én, 17. 30-kor a Felvidékiek Köre szeretettel várja az érdeklődőket a József Attila Művelődési Házban tartandó összejövetelére, ahol a vendégelőadó M. Győrffy Anikó ikonfestő, az Olajfa Művészház igazgatója, közösségünk kedves tagja, aki könyvét is dedikálja.

Jövő vasárnap szeptember 13-án 10. 00-kor, Felsőgödön, ünnepélyes szentmisében üljük meg a felsőgödi Jézus Szíve templom felszentelésnek 85. évfordulóját, amelyre szeretettel hívjuk az alsógödi testvéreket is! A szentmisét Beer Miklós püspök atya mutatja be. 17. 00-kor kezdődik a fatimai imaóra az alsógödi templomban.

Szeptember hónapban több alkalomból álló keresztelési felkészítőt indítunk azoknak a szülőknek és keresztszülőknek, akik gyermekeiket szeretnék a keresztség szentségében részesíteni az ősz vagy tél folyamán. A keresztség szentségének méltósága őszinte szándékot, és bizonyos feltételeket kíván a szülőktől és keresztszülőktől. Kívánatos lenne, hogy a szülők és keresztszülők hitüket élő, templomba járó, egyházi házasságban levő katolikusok legyenek. Legalább az egyikük tegyen eleget ezen feltételeknek, a másikuk pedig mutasson készséget a rendezett, keresztény családi életre, és gyermekük vallásos nevelésére. Amennyiben egyik kívánalomnak sem tudnak eleget tenni, akkor egy hosszabb felkészítőre várjuk őket a katekumen szentségekre fölkészítő hittan csoportba, gyermekük keresztelését pedig későbbi időpontra halasztjuk.

Várjuk azoknak a gödi jegyespároknak a mihamarabbi jelentkezését, akik advent után, vagy jövő tavasszal, nyáron, illetve ősszel szeretnének házasságot kötni. Azért is fontos a házasodni szándékozók mielőbbi jelentkezése, hogy még időben meg tudjuk beszélni az esküvő időpontját. Nagy tisztelettel kérjük, hogy ne azután jelentkezzenek, miután már 8211 az egyházon kívül - mindenkivel egyeztettek!! Az egyházi házasságot kérő pároktól kívánatos lenne, hogy elsőnek 8211 Isten és az Egyház iránti tiszteletük jeleként - az egyházzal egyeztessenek. Továbbá a liturgikus év szertartásaihoz igazodva tudjuk beilleszteni a házasságkötések időpontjait.

Várjuk azoknak az együtt járó pároknak a jelentkezését is, akik a közeljövőben még nem szándékoznak megházasodni, de, akiket érdekel a keresztény párkapcsolat és házasság. Számukra októbertől együtt járó hittant indítunk.

Szeptemberben, a meglévő katekumen hittan csoport mellett egy újabb katekumen hittan csoportot indítunk, ha vannak érdeklődők. Azaz olyan felnőtt korúaknak szóló hittancsoportot, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni a plébánián vagy a sekrestyében lehet a plébános atyánál. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A templom előtti új padok Nagy Gábor keze munkáját dicsérik. Köszönjük neki ezt a felajánlást!

A szeptemberi hónap Élet Igéje Máté evangéliumából való: 8222Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá.8221 Mt 6,33

A hét jeles napjai

Hétfő szeptember 7.: Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk ünnepe

Kedd szeptember 8.: Kisboldogasszony Szűz Mária születésének ünnepe

Szombat szeptember 4.: Szűz Mária szent nevének emléknapja

A héten első péntek lesz. Imádkozzunk ágyban fekvő betegeinkért!

A szeptemberi hónap Élet Igéje Máté evangéliumából való: 8222Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá.8221 Mt 6,33

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések