Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2009. november 21.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2009. november 22 - 29. KRISZTUS KIRÁLY FŰÜNNEPE Évközi 34. vasárnap

VASÁRNAP 8. 30: + Katalinért

KEDD 18. 00: + Éváért

CSÜTÖRTÖK 18. 00: + Andrásért

SZOMBAT 18. 00: + szülőkért, nagyszülőkért

VASÁRNAP 8. 30: + Bednárik Istvánért

Vasárnaponként, a szentmise után pásztorjáték-próbát tartunk itt, az alsógödi templomban.

Pénteken november 27-én, 17. 00-tól adventi koszorú-kötést szervezünk a plébánián, amelyre szeretettel várunk mindenkit! Az alapanyag koszorú, gyertyák 500 Ft-ba kerül. Kérjük mindenki hozzon magával zöldet fenyőgally, boróka vagy más díszítőelemet pl.: kis toboz, csipkebogyó, citrom vagy narancskarika, stb.. de, aki semmilyen díszt nem tud hozni, azt is szeretettel várjuk!

Szombaton november 28-án 15. 00 8211 19. 00-ig nyílt napot rendez a budapesti Piarista Gimnázium. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a piarista atyák! Kaptunk egy CD lemezt is, amely a gimnázium életéről szól, ez megtekintésre elkérhető a sekrestyéből.

Jövő vasárnaptól, advent 1. vasárnapjától, kezdetét veszi az új egyházi év. Advent a karácsonyra készülés szent időszaka. Az adventi időszakban a hétköznapi roráte szentmisék kedd, csütörtök 7. 00-kor lesznek.

December 4-5-6-án péntek, szombat, vasárnap hagyományos adventi lelkigyakorlatot triduumot tartunk, itt a templomban. A lelkigyakorlatot Rolik Róbert Vác-deákvári plébános atya fogja tartani. Pénteken és szombaton 17. 30-tól gyóntatás - a szentmise alatt is -, 18. 00-kor szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Szentmise után is lehet még gyónni. Vasárnap 8. 00-tól gyónási lehetőség, 8. 30-tól szentmise. A szentmiséket a plébános atya fogja bemutatni, gyóntatni Rolik Róbert atya fog, és a szentbeszédet is ő mondja. Szombaton este, a szentmise után beszélgetésre hívjuk a testvéreket a lelkigyakorlatot vezető atyával, amelyet egy szerény agapéval szeretnénk zárni. Kérjük hozzanak sós és édes süteményeket erre az alkalomra! Aki nem tud részt venni a triduumon, az bekapcsolódhat a felsőgödi Lelki Napba dec. 5-én, 9. 00-tól, amelyet Tál Zoltán, a budapesti Központi Papnevelő Intézet spirituálisa tart.

Tisztelettel kérjük, hogy aki még nem rendezte önkéntes egyházi hozzájárulását 8222egyházi adóját8221, az tegye meg a közeljövőben a plébánián vagy a sekrestyében. Köszönjük!

Egylapos falinaptárak és karácsonyi képeslapok a sekrestyében kaphatók.

Mai perselyadományunkat a karitász céljaira fordítjuk!

A hét jeles napjai

Kedd november 24.: Dung-Lac Szent András és társai, vietnami vértanúk emléknapja

Szerda november 25.: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések