Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2009. november 29.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2009. november 29 8211 december 6. Advent 1. vasárnapja

VASÁRNAP 8. 30: + Bednárik Istvánért

KEDD 7. 00: + Sándorért

CSÜTÖRTÖK 7. 00: + Bánhalmi Gyula és Gyuláné, és + Molnár család

SZOMBAT 18. 00: élő és + hozzátartozókért

VASÁRNAP 8. 30: + Katalin és Jenő szülőkért és + gyermekeikért

Mától, advent 1. vasárnapjától kezdetét veszi az új egyházi év. Advent a karácsonyra készülés szent időszaka. Az adventi időszakban a hétköznapi roráte szentmisék kedd, csütörtök 7. 00-kor lesznek. Felsőgödön hétfőn, szerdán és pénteken 6. 00-kor. Adventben a keddi szentségimádás a roráte után lesz, a bibliaóra pedig 18. 00-kor.

Pénteken első péntek lesz, amikor meglátogatjuk járni nehezen tudó, és ágyban fekvő betegeinket, imádkozzunk értük!

Szombaton december 5-én 9. 00 8211tól nyílt napot rendez a váci Piarista Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a piarista atyák! Az iskola életét bemutató tájékoztató hátulról elvehető.

December 4-5-6-án péntek, szombat, vasárnap hagyományos adventi lelkigyakorlatot triduumot tartunk, itt a templomban. A lelkigyakorlatot Rolik Róbert Vác-deákvári plébános atya fogja tartani. Pénteken és szombaton 17. 30-tól gyóntatás - a szentmise alatt is -, 18. 00-kor szentmise lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Szentmise után is lehet még gyónni. Vasárnap 8. 00-tól gyónási lehetőség, 8. 30-tól szentmise. A szentmiséket a plébános atya fogja bemutatni, gyóntatni Rolik Róbert atya fog, és a szentbeszédet is ő mondja. Szombaton este, a szentmise után beszélgetésre hívjuk a testvéreket a lelkigyakorlatot vezető atyával, amelyet egy szerény agapéval szeretnénk zárni. Kérjük hozzanak sós és édes süteményeket erre az alkalomra! Aki nem tud részt venni a triduumon, az bekapcsolódhat a felsőgödi Lelki Napba dec. 5-én, 9. 00-tól, amelyet Tál Zoltán, a budapesti Központi Papnevelő Intézet spirituálisa tart.

December 13-án vasárnap 10. 00-kor kezdődik a szentmise, amely Jelenits tanár úr aranymiséje lesz. A szentmise után agapét tartunk a plébánián, amire szeretettel várjuk a testvéreket!

Kérjük, hogy, aki újságot szeretne rendelni a következő évre, vagy, aki előfizetését szeretné lemondani, mihamarabb jelezze a sekrestyében!

A decemberi hónap Élet Igéje Máté evangéliumából való: 8222Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat.8221 Mt 5, 16

Egylapos falinaptárak és karácsonyi képeslapok a sekrestyében kaphatók.

A hét jeles napjai

Hétfő november 30.: Szent András apostol ünnepe

Csütörtök december 3.: Xavéri Szent Ferenc emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések