Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2010. február 14.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2010. február 14 - 21. Évközi 6. vasárnap

VASÁRNAP 8. 30: élő és + családtagtokért

KEDD 17. 00: megtérésért

HAMVAZÓSZERDA 8. 00: piarista szakmunkásképzőnek 16. 00: Búzaszem Iskola részére

CSÜTÖRTÖK 17. 00: + nevelőszülőkért

SZOMBAT 17. 00: az egyházközség élő és + tagjaiért

VASÁRNAP 8. 30: + nagyszülőkért

A héten, hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt, húsvét ünnepének előkészületi ideje. Ezen a napon, Felsőgödön rendes időben, 7. 00-kor lesz a szentmise, Alsógödön 8. 00-kor a piarista szakmunkásképzőnek, 15. 30-kor a Búzaszem Iskola részére tartunk ünnepi szentmisét, amelyre szeretettel várjuk a testvéreket. Hamvazószerdán és a következő vasárnap elvégezzük a hamvazás szertartását. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ez azt jelenti, hogy 18 éves kortól 60 éves korig e napon csak háromszor szabad étkezni és csak egyszer szabad jóllakni, húseledelt pedig 14 éves kortól nem szabad fogyasztani.

Nagyböjt péntekjein hústilalom van, azaz 14 éves kortól kezdve kötelező a hústól való megtartóztatás. Ne feledjük azonban, hogy a böjt csak akkor éri el célját, ha tiszta szívvel, jó kedéllyel és imádságos lelkülettel párosul!

Nagyböjt péntekein 17. 00-kor keresztutat imádkozunk a templomban.

A hét végén péntektől 8211 vasárnapig, február 19-20-21-én hagyományos, három estéből álló nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk a felsőgödi templomban, nagyböjt első hétvégéjén. A lelkigyakorlatot Diós István atya, a Magyar Katolikus Lexikon főszerkesztője, a budapesti pálos könyvtár igazgatója tartja. Program: 17. 00: gyóntatás, 18. 00: szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. Szombaton a szentmise után beszélgetés István atyával, a plébánián. Alsógödön egy délutános lelki napot fogunk tartani, március 20-án szombaton.

Február 27-én szombaton 18. 00-kor, az alsógödi katolikus templomban jótékonysági koncertet ad a budapesti Egyetemi templom Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekara. Karnagy: Benyus Sándor. Az Énekkar a 17 órai szentmisében is közreműködik. A jótékonysági hangversenyből befolyt összeget az alsógödi katolikus templom megrongálódott tetejének felújítására fordítjuk.

Mai perselyadományunkat a haiti szerencsétlenség áldozatainak megsegítésére továbbítjuk!

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések