Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2010. február 22.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2010. február 21 - 28. Nagyböjt 1. vasárnapja

VASÁRNAP 8. 30: + nagyszülőkért

KEDD 17. 00: + Máriáért és Tiborért

CSÜTÖRTÖK: 17. 00: Zobolyák János halálának 20. évfordulójára

SZOMBAT 17. 00: + József édesapáért, és + hozzátartozókért

VASÁRNAP 8. 30: Kurucz István édesapáért és lányáért, Marikáért

A héten, hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt, húsvét ünnepének előkészületi ideje. Nagyböjt péntekjei kiemelt módon bűnbánati napok. Ezeken a péntekeken 17. 00-kor keresztutat imádkozunk a templomban. Nagyböjt péntekjein hústilalom is van, azaz 14 éves kortól kezdve kötelező a hústól való megtartóztatás. A hústilalom alól mentesülnek a betegek, akik kemény fizikai munkát végeznek, és akik közétkeztetésben részesülnek. Ők, e helyett, más önmegtagadást vagy jó cselekedetet végezzenek! A nagyböjtben tartsuk szem előtt, hogy a böjt csak akkor éri el célját, ha tiszta szívvel, jó kedéllyel és imádságos lelkülettel párosul!

Szombaton február 27-én 18. 00-kor, az alsógödi katolikus templomban jótékonysági koncertet ad a budapesti Egyetemi templom Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekara. Karnagy: Benyus Sándor. Az Énekkar a 17 órai szentmisében is közreműködik. A jótékonysági hangversenyből befolyt összeget az alsógödi katolikus templom megrongálódott tetejének felújítására fordítjuk.

Jövő vasárnapi perselyadományunkat a katolikus iskolák céljaira fordítjuk!

Felhívjuk a kedves vállalkozó testvérek figyelmét személyi jövedelemadójuk 2x1-ának felajánlási lehetőségére. Kérjük a testvéreket, hogy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1-át a Magyar Katolikus Egyház javára. A másik 1 felajánlható valamely alapítvány vagy nonprofit szervezet javára. Kérjük a kedves testvéreket, hogy második 1-ukkal támogassák a plébánia Alsógödi Szent István Alapítványát, amely a befolyó összeget szociálisan rászoruló diákok megsegítésére fordítja, vagy a Búzaszem Iskola építését támogató Búzaszem Alapítványt!

A egyházközség 2009. évi zárszámadása és 2010. évi költségvetése a plébánián megtekinthető.

Köszönjük mindazoknak a segítségét, akik bármilyen módon tombola tárgyakkal, süteménnyel, stb. támogatták az egyházközségi farsangi bált!

Szentmisék után hamvazáshoz járulhatnak azok, akik hamvazószerdán nem részesültek benne.

A hét jeles napjai

Hétfő február 22.: Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepe

Szerda február 24: Szent Mátyás apostol ünnepe

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések