Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2010. június 6.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2010. június 6 - 13. ÚRNAPJA Évközi 10. vasárnap

VASÁRNAP 10. 30: az egyházközség minden élő és + tagjáért KEDD 17. 00: a Laczkó család + tagjaiért

CSÜTÖRTÖK 17. 00: + Annáért és Gáspárért

SZOMBAT 17. 00: + id. Pató Ferenc és Pató Ferencné nagyszülőkért

VASÁRNAP 8. 30: + Asztalos Andrásért és feleségéért, Ilonáért

Ma 16. 00-kor, az alsógödi katolikus templomban jubileumi koncertet ad a Gaude Kórus, megalakulásának 10. évfordulója alkalmából. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Jövő vasárnap 13-án, 17. 00-kor kezdődik a fatimai imaóra a templomban.

Június 15-től az őszi óra visszaállításig az esti szentmisék 19. 00-kor lesznek. Felsőgödön is a 15-től 19. 00-kor lesznek az esti szentmisék.

Június 19-én szombaton, 10. 00-kor a váci székesegyházban püspök atya áldozópappá szenteli Kovács András diakónus testvérünket. Püspök atya szeretettel várja a kedves testvéreket! Már előre hirdetjük, hogy András atya újmiséje Alsógödön július 11-én, 8. 30-kor lesz. Felsőgödön 17. 00-kor.

A VI. Egyházmegyei Találkozó idén Galgahévízen lesz, június 25 8211 26-án péntek, szombat, amelyre szeretettel várjuk a testvéreket. A rendezvény két napos, de egy napon is részt lehet venni. Részletes program a hirdetőtáblán található! Kérjük a testvérek mielőbbi jelentkezését a sekrestyében! A templomtető felújítási munkálatai a jövő héten megkezdődnek, a vállalkozóval megkötött szerződés alapján. A felújítás teljes költsége 20 millió Ft. 2 millió Ft saját tőkével rendelkezünk. Püspök atya, az egyházmegye nehéz anyagi helyzete miatt, jelenleg, vissza nem térítendő támogatást nem tud adni, de lehetővé teszi, hogy kamatmentes egyházi kölcsönt vegyünk igénybe, bankhitel helyett. Tehát 18 millió Ft-ot tízéves futamidő alatt kell visszafizetnünk. Ez havi 150 ezer Ft-os törlesztőrészletet jelent. Tehát évi 1 millió 800 ezer Ft-ot kell kifizetnünk. Kizárólag adományokból leszünk képesek ezt az összeget előteremteni. Ehhez kérjük a testvérek segítségét! A legfontosabb segítség a testvérek imája és hite. Továbbá a legkisebb pénzadományt is szeretettel fogadjuk. Az adományozás lehetséges: - tetőjegy vásárlásával, a sekrestyében vagy a plébánián, - készpénzfizetéssel a sekrestyében vagy a plébánián, - egyházközségi sárga csekken való befizetéssel, - átutalással a 11742104-20020385 Szent István Római Katolikus - Plébánia számlaszámon. - Minden hónap első vasárnapi perselyadományát erre a célra szeretnénk fordítani. - Óriási segítséget jelentene nagylelkű adományozók felkutatása is. Terveink szerint, a tető megrongálódása miatti kárigényünket, peres úton szeretnénk érvényesíteni, mivel az érintettekkel való eddigi tárgyalásaink nem vezettek eredményre. Ebből azonban csak évek múlva remélhetünk pénz. Számítunk a jövőben a püspökség támogatására, és segítségért fordultunk az önkormányzathoz is, hiszen az alsógödi templom a városkép szerves része. Bízunk a testvérek, és minden jó szándékú ember segítségében!

A júniusi hónap Élet Igéje Máté evangéliumából való: 8222Aki meg akarja találni életét, elveszíti, aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja.8221 Mt 10, 39

A hét jeles napjai

Kedd június 8.: Prágai Szent Ágnes szűz emléknapja

Szerda június 9.: Szent Efrém diakónus és egyháztanító emléknapja Péntek június 11.: JÉZUS SZENTSÉGES SZÍVÉNEK FŐÜNNEPE

Szombat június 12.: a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések