Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2010. szeptember 19.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2010. szeptember 19 - 26. Évközi 25. vasárnap

VASÁRNAP 8. 30: az egyházközség minden élő, és + tagjáért

KEDD 19. 00: Lacikáért

CSÜTÖRTÖK 19. 00: + szülőkért: Jánosért és Máriáért, és nagyszülőkért

SZOMBAT 19. 00: + nagyszülőkért, és + keresztszülőkért

VASÁRNAP 8. 30: + Mária, János és Ákos testvérekért

Mától szeptember 19-étől kezdve, a 8. 30 órai szentmise első részében, az un. ige liturgiában olvasmány, zsoltár, szentlecke, evangélium alatt, az óvodáskorú gyermekek számára külön foglalkozást tartunk a plébánia közösségi termében. Ezután a gyermekek a felajánlás elejére jönnek be, elhelyezik rajzaikat az oltáron, majd helyet foglalnak a szüleik mellett, a padban, és együtt vannak a szentmise hátralevő részében. Az óvodásnál kisebb gyermekek számára bátran használjuk a baba szobát, az iskoláskorúakat pedig igyekezzünk szeretettel szoktatni a szentmisére! Terveink szerint az iskoláskorúak részére külön diákmisét szeretnénk indítani a közeljövőben, havonta egyszer.

Jövő szombaton szeptember 25-én gyalogos kirándulást szervezünk Drégelyvárra. A 8. 09-es vonattal indulunk, amely 8. 14-re érkezik Felsőgödre, és indul Vác felé. Jegyet mindenki maga váltson Drégelyvárig csak oda!. Ezután könnyű gyalogtúra Drégelyvárra, majd Diósjenőre kb. 12 km. Visszaindulás: vonattal, 16. 30-kor, Diójenőről, a csatlakozással 17. 49-re érünk haza. Minden érdeklődő testvérünket szeretettel várjuk!

Egyházmegyei Kántorképző felvételt hirdet az idei évre is. A felvételi helye és ideje: a váci székesegyház oldalkápolnája, szeptember 25. ugyancsak jövő szombaton, 10. 00. További részletek felől a sekrestyében lehet érdeklődni.

Jövő vasárnap szeptember 26-án, Felsőgödön, külön szentmisében, 10. 30-kor főpásztorunk, Beer Miklós püspök atya a bérmálás szentségében részesíti alsó- és felsőgödi fiatal felnőtt testvéreinket. A 8. 30 órai szentmise Alsó- és Felsőgödön is meg lesz tartva!

A templomtető felújítására felvett kölcsönt törlesztéséhez kérjük a testvérek további segítségét! Köszönjük az eddigi adományokat! A legkisebb pénzadományt is szeretettel fogadjuk! Az adományozás lehetséges: - tetőjegy vásárlásával, a sekrestyében vagy a plébánián, - készpénzfizetéssel a sekrestyében vagy a plébánián, - egyházközségi sárga csekken való befizetéssel, - átutalással a 11742104-20020385 Szent István Római Katolikus - Plébánia számlaszámon. - Minden hónap első vasárnapi perselyadományát erre a célra szeretnénk fordítani. - Óriási segítséget jelentene nagylelkű adományozók felkutatása is. Bízunk a testvérek, és minden jó szándékú ember segítségében!

Október 2-án szombaton lesz az országos ifjúsági Nagymarosi Találkozó, amelyre szeretettel hívjuk a fiatalokat! A programok 9. 00-kor kezdődnek és 17. 00-ig tartanak, további részletek a hirdetőtáblán elhelyezett plakáton találhatók.

Október 9-ére szombatra autóbuszos zarándoklatot szervez a Felvidékiek Baráti Köre a pilisi pálos romokhoz Klastrompuszta, Pilisszentlélek, Pilisszántó. Jelentkezni, és további részleteket megtudni Lengyel Erzsébetnél és Jakab Lászlónál lehet.

Október hónapban újabb bérmálkozásra felkészítő csoportot indítunk az alsógödi plébánián, középiskolások részére. A felkészülési idő két, indokolt esetben három év. További részleteket később hirdetünk!

A hét jeles napjai

Hétfő szeptember 20.: Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk emléknapja

Kedd szeptember 21.: Szent Máté apostol és evangélista ünnepe

Csütörtök szeptember 23.: Pietreleina-i Szent Pio szerzetes és áldozópap Pio atya emléknapja

Péntek szeptember 24.: Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések