Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2010. szeptember 26.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2010. szeptember 26 8211 október 3. Évközi 26. vasárnap A Szentírás vasárnapja

VASÁRNAP 8. 30: + Mária, János és Ákos testvérekért

KEDD 19. 00:

CSÜTÖRTÖK 19. 00: + Ülkei nagyszülőkért

SZOMBAT 19. 00: + Pató Ferencért

VASÁRNAP 8. 30: + Terézért és Kálmánért

Múlt vasárnaptól szeptember 19-étől kezdve, a 8. 30 órai szentmise első részében, az un. ige liturgiában olvasmány, zsoltár, szentlecke, evangélium alatt, az óvodáskorú gyermekek számára külön foglalkozást tartunk a plébánia közösségi termében. Ezután a gyermekek a felajánlás elejére jönnek be, elhelyezik rajzaikat az oltáron, majd helyet foglalnak a szüleik mellett, a padban, és együtt vannak a szentmise hátralevő részében. Az óvodásnál kisebb gyermekek számára bátran használjuk a baba szobát, az iskoláskorúakat pedig igyekezzünk szeretettel szoktatni a szentmisére! Terveink szerint az iskoláskorúak részére külön diákmisét szeretnénk indítani a közeljövőben, havonta egyszer.

Mától kezdődik a teremtésvédelmi hét, a keresztény ember felelőssége a teremtett világért. Ennek jegyében mi is részt veszünk a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett ipari hulladékgyűjtésben számítógépek, tv-k, videók, háztartási gépek, stb.. Október 5 8211 8-ig lehet ezeket a hulladékokat elszállítani a Polgármesteri Hivatal udvarába, vagy a Németh László Általános Iskola udvarába. A nagyobb darabokért a Szeretetszolgálat munkatársai házhoz mennek. Érdeklődi Szőke János felsőgödi testvérünknél vagy a sekrestyében lehet.

Kedden szeptember 28-án, 20. 00-kor indul az új alsó és felsőgödi, közös katekumen keresztelkedni, elsőáldozni, bérmálkozni készülő csoport, az alsógödi plébánián.

Csütörtökön, az alsógödi plébánián, 17. 30-kor egy újabb bérmálkozásra fölkészítő hittancsoportot indítunk, középiskolások részére.

Pénteken első péntek lesz. Imádkozzunk ágyban fekvő betegeinkért!

Úgyszintén pénteken október 1-én, 18. 30-kor indul az októberi rózsafüzér ájtatosság, amely mindennap ebben az időpontban lesz, kivéve kedden, amikor csöndes szentségimádást tartunk. Kedden 18. 00-kor imádkozzuk a rózsafüzért.

A templomtető felújítására felvett kölcsönt törlesztéséhez kérjük a testvérek további segítségét! Köszönjük az eddigi adományokat! A héten 12 ezer Ft adomány gyűlt össze. A legkisebb pénzadományt is szeretettel fogadjuk! Az adományozás lehetséges: - tetőjegy vásárlásával, a sekrestyében vagy a plébánián, - készpénzfizetéssel a sekrestyében vagy a plébánián, - egyházközségi sárga csekken való befizetéssel, - átutalással a 11742104-20020385 Szent István Római Katolikus - Plébánia számlaszámon. - Minden hónap első vasárnapi perselyadományát erre a célra szeretnénk fordítani. - Óriási segítséget jelentene nagylelkű adományozók felkutatása is. Bízunk a testvérek, és minden jó szándékú ember segítségében!

Jövő vasárnapi persely adományunk 8211 első vasárnap lévén 8211 a templomtető felújítására fordítjuk.

Szombaton október 2-án lesz az országos ifjúsági Nagymarosi Találkozó, amelyre szeretettel hívjuk a fiatalokat! A programok 9. 00-kor kezdődnek és 17. 00-ig tartanak, további részletek a hirdetőtáblán elhelyezett plakáton találhatók.

Október 9-ére szombatra autóbuszos zarándoklatot szervez a Felvidékiek Baráti Köre a pilisi pálos romokhoz Klastrompuszta, Pilisszentlélek, Pilisszántó. Jelentkezni, és további részleteket megtudni Lengyel Erzsébetnél és Jakab Lászlónál lehet.

A hét jeles napjai Hétfőn szeptember 27.: Páli Szent Vince áldozópap emléknapja Szerda szeptember 29.: Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe Csütörtök szeptember 30.: Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknapja Péntek október 1.: Lisieaux-i Kis Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja Szombat október 2.: Szent Őrzőangyalok emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések