Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2010. november 28.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2010. november 28 8211 december 5. Advent 1. vasárnapja

VASÁRNAP 8. 30: Katalin keresztmamáért

KEDD 6. 00: + Katalin édesanyáért

CSÜTÖRTÖK 6. 00: + szülőkért

SZOMBAT 17. 00: + szülőkért

VASÁRNAP 8. 30: + Margitért, Lajosért és + gyermekeikért

Mától, advent 1. vasárnapjától, kezdetét vette az új egyházi év. Az adventi időszakban a hétköznapi roráte szentmisék kedd, csütörtök 6. 00-kor lesznek. A keddi szentmisék után félórás szentségimádást tartunk, a csütörtökit követően pedig agapéra hívjuk a testvéreket a plébániára. A keddi bibliaóra változatlanul 18. 00-kor kezdődik. Felsőgödön hétfőn és szerdán szintén 6. 00-kor lesznek a roráték.

Vasárnaponként, a szentmise után pásztorjáték-próbát tartunk itt, az alsógödi templomban. Szeretettel várjuk a szerepelni vágyó gyermekek jelentkezését!

Pénteken első péntek lesz. Imádkozzunk ágyban fekvő betegeinkért!

Szombaton december 4-én adventi lelki napot tartunk, itt a templomban, 12. 30-tól. A lelki napot Bubrik Miklós új görög katolikus atya fogja tartani. A nap programja: elmélkedés, kiscsoportos beszélgetés, agapé, szentségimádás, gyónási lehetőség. A nap a 17 órai szentmisével zárul. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával egy-két szendvicset, gyümölcsöt! Mindenkit, aki lelkileg is szeretne készülni a karácsonyra, szeretettel várjuk! Aki nem tud részt venni a Lelki Napon, az bekapcsolódhat a felsőgödi, hagyományos, három napos lelkigyakorlatba dec. 10-11-12-én, amelyet Bíró László családreferens püspök atya fog tartani. Részletes program a hirdetőtáblán található!

Szintén szombaton december 4-én 9. 00-tól nyílt napot rendez a váci Piarista Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a piarista atyák!

Jövő vasárnapi persely adományunk 8211 első vasárnap lévén 8211 a templomtető felújítására fordítjuk.

A templomtető felújítására felvett kölcsönt törlesztéséhez kérjük a testvérek további segítségét! Köszönjük az eddigi adományokat! A legkisebb pénzadományt is szeretettel fogadjuk! Az adományozás lehetséges: - tetőjegy vásárlásával, a sekrestyében vagy a plébánián, - készpénzfizetéssel a sekrestyében vagy a plébánián, - egyházközségi sárga csekken való befizetéssel, - átutalással a 11742104-20020385 Szent István Római Katolikus - Plébánia számlaszámon. - Minden hónap első vasárnapi perselyadományát erre a célra szeretnénk fordítani. - Óriási segítséget jelentene nagylelkű adományozók felkutatása is. Bízunk a testvérek, és minden jó szándékú ember segítségében!

Szintén jövő vasárnap december 5-én, 10. 00 8211 17. 00-ig adventi vásárt rendez a Búzaszem Iskola, a Duna-parti iskolaépületben.

Két hét múlva szombaton december 11-én, 14. 30-tól adventi szeretetvendégséget rendezünk az alsógödi karitász csoporttal, a plébánián, amelyre szeretettel várunk mindenkit!

Tisztelettel kérjük, hogy aki még nem rendezte önkéntes egyházi hozzájárulását 8222egyházi adóját8221, az tegye meg a közeljövőben a plébánián vagy a sekrestyében. Köszönjük!

Egyházmegyei kalendárium 350 Ft, valamint egylapos falinaptárak és karácsonyi képeslapok a sekrestyében kaphatók.

A decemberi hónap Élet Igéje Lukács evangéliumából való: 8222Istennél semmi sem lehetetlen.8221 Lk 1,37

A hét jeles napjai

Kedd november 30.: Szent András apostol ünnepe

Péntek december 3.: Xavéri Szent Ferenc emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések