Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2011. január 9.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2011. január 9 - 16. Urunk megkeresztelkedésének ünnepe Évközi 1. vasárnap

VASÁRNAP 8. 30: + Éváért, és családjának + tagjaiért

KEDD 17. 00:

CSÜTÖRTÖK 18. 00:

SZOMBAT 17. 00: élő és + hozzátartozókért

VASÁRNAP 8. 30: + Piroska keresztanyáért

Csütörtökön január 13-án 17. 00-kor fatimai imaórát tartunk a templomban.

Január a 16 8211 23-ig lesz az Ökumenikus Imahét a Krisztus-hívők egységéért. Nálunk, Gödön a református és evangélikus testvérekkel közösen rendezzük meg, mint a korábbi években.

Január 19-én szerdán a felsőgödi katolikus templomban, 20-án csütörtökön a felsőgödi református templomban, 21-én pénteken az alsógödi református templomban, 22-án szombaton az alsógödi katolikus templomban lesz az ökumenikus istentisztelet, minden nap 18. 00-kor.

Keresztelési felkészítőt indítunk azoknak a szülőknek és keresztszülőknek, akik gyermekeiket szeretnék a keresztség szentségében részesíteni. A keresztség szentségének méltósága őszinte szándékot, és bizonyos feltételeket kíván a szülőktől és keresztszülőktől. Kívánatos lenne, hogy a szülők és keresztszülők hitüket élő, templomba járó, egyházi házasságban levő katolikusok legyenek. Legalább az egyikük tegyen eleget ezen feltételeknek, a másikuk pedig mutasson készséget a rendezett, keresztény családi életre, és gyermekük vallásos nevelésére. Amennyiben egyik kívánalomnak sem tudnak eleget tenni, akkor egy hosszabb felkészítőre várjuk őket a katekumen szentségekre fölkészítő hittan csoportba, gyermekük keresztelését pedig későbbi időpontra halasztjuk.

A januári hónap Élet Igéje 8211 tekintettel az ökumenikus imahétre - az Apostolok Cselekedetei alapján így szól: 8222A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük közös volt.8221 ApCsel 4,32

A hét jeles napjai

Csütörtök január 13.: Szent Hiláriusz püspök és egyháztanító emléknapja

Szombat január 15.: Remete Szent Pál emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések