Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2011. március 13.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2011. március 13 - 20. Nagyböjt 1. vasárnapja

VASÁRNAP 8. 30: + szülőkért, nagyszülőkért, + testvérért

KEDD NEMZETI ÜNNEP 17. 00: + Hofecker Tibor testvérért

CSÜTÖRTÖK 18. 00: + édesapáért

PÉNTEK 18. 00:

SZOMBAT: SZENT JÓZSEF FŐÜNNEPE 18. 00: + Szőke Józsefért

VASÁRNAP 8. 30: + Urbán Jánosért, és + hozzátartozókért

A héten, hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt, húsvét ünnepének előkészületi ideje. Nagyböjt péntekjei kiemelt módon bűnbánati napok. Ezeken a péntekeken 17. 00-kor keresztutat imádkozunk a templomban. Nagyböjt péntekjein hústilalom is van, azaz 14 éves kortól kezdve kötelező a hústól való megtartóztatás. A hústilalom alól mentesülnek a betegek, akik kemény fizikai munkát végeznek, és akik közétkeztetésben részesülnek. Ők, e helyett, más önmegtagadást vagy jó cselekedetet végezzenek! A nagyböjtben tartsuk szem előtt, hogy a böjt csak akkor éri el célját, ha tiszta szívvel, jó kedéllyel és imádságos lelkülettel párosul!

Ma március 13-án, 17. 00-kor fatimai imaórát mondunk itt, a templomban.

Kedden március 15-én nem lesz irodai szolgálat.

Jövő hétvégén csütörtöktől szombatig, március 17-18-19-én hagyományos, három estéből álló nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk az alsógödi templomban. A lelkigyakorlatot Jerzy Urbanik, szalvatoriánus szerzetes, sződligeti plébános atya tartja. Program: 17. 30: gyóntatás, 18. 00: szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. A szentmise alatt is lesz gyóntatás. Pénteken, a szentmisében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét. Kérjük, hogy iratkozzanak föl a sekrestyében azok, akik részesülni szeretnének ebben a szentségben! Szombaton, felnőtt testvéreink részére lenne beszélgetés Gyuri atyával, a plébánián. Ezután agapét rendeznénk, amelyre kérjük, hogy a testvérek szíveskedjenek hozzájárulni sós és édes süteménnyel, de más étellel vagy itallal is lehet! Felsőgödön április 2-án szombaton lesz lelki nap.

Két hét múlva vasárnap március 27-én, 10. 30-kor újból tartunk diákmisét, amelyre szeretettel várjuk a testvéreket!

A héten 30 000 Ft adomány érkezett a templomtetőre. Az első vasárnapi perselyadomány 112 690 Ft volt. Köszönjük a bőkezű adakozást!

Szentmise után hamvazáshoz járulhatnak azok, akik hamvazószerdán nem részesültek benne.

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések