Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2011. március 6.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2011. március 6 - 13. Évközi 9. vasárnap

VASÁRNAP 8. 30: + édesanyáért

KEDD 17. 00: + Gabriella, Etelka és Péterért

HAMVAZÓSZERDA 8. 00: a piarista szakmunkásképző szentmiséje 18. 00: az egyházközség minden élő és + tagjáért

CSÜTÖRTÖK 18. 00: megtérésért

SZOMBAT 17. 00: + szülőkért

VASÁRNAP 8. 30: + szülőkért, nagyszülőkért, + testvérért

A héten, hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt, húsvét ünnepének előkészületi ideje. Ezen a napon, Alsógödön 8. 00-kor a piarista szakmunkásképzőnek lesz szentmiséje, 18. 00-kor az egyházközség tagjai számára, Felsőgödön, 19. 00-kor tartunk ünnepi szentmisét, amelyre szeretettel várjuk a testvéreket. Hamvazószerdán és a következő vasárnap elvégezzük a hamvazás szertartását. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ez azt jelenti, hogy 18 éves kortól 60 éves korig e napon csak háromszor szabad étkezni és csak egyszer szabad jóllakni, húseledelt pedig 14 éves kortól nem szabad fogyasztani.

Nagyböjt péntekjein hústilalom van, azaz 14 éves kortól kezdve kötelező a hústól való megtartóztatás. Ne feledjük azonban, hogy a böjt csak akkor éri el célját, ha tiszta szívvel, jó kedéllyel és imádságos lelkülettel párosul!

Nagyböjt péntekein 17. 00-kor keresztutat imádkozunk a templomban.

Jövő vasárnap, nagyböjt 1. vasárnapján a szentmisét a plébános atya fogja tartani. Jelenits tanár úr Felsőgödön mondja a szentmisét.

Szintén jövő vasárnap március 13-án, 17. 00-kor fatimai imaórát mondunk itt, a templomban.

Két hét múlva hétvégén csütörtöktől 8211 szombatig, március 17-18-19-én hagyományos, három estéből álló nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk az alsógödi templomban. A lelkigyakorlatot Jerzy Urbanik, szalvatoriánus szerzetes, sződligeti plébános atya tartja. Program: 17. 30: gyóntatás, 18. 00: szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. A szentmise alatt is lesz gyóntatás. Csütörtökön, szentmise után ifjúsági hittanosaink számára, szombaton, felnőtt testvéreink részére lenne beszélgetés Gyuri atyával, a plébánián. Ezután agapét rendeznénk, amelyre kérjük, hogy a testvérek szíveskedjenek hozzájárulni sós és édes süteménnyel, de más étellel vagy itallal is lehet! Felsőgödön április 2-án szombaton lesz lelki nap.

Élő kenyér címmel, áprilistól újból lesz gyermekeknek és fiataloknak szóló vasárnapi szentmise kalauz, az idén megszűnt Adoremus Junior helyett. Külön ministráns rovattal is lesz benne. Ára: decemberig tartó előfizetéssel 2700 Ft. Kérjük, hogy akik szeretnének rendelni, még ma jelentkezzenek, holnap el kell küldenünk a megrendelést.

Mai persely adományunk 8211 első vasárnap lévén 8211 a templomtető felújítására fordítjuk.

A márciusi hónap Élet Igéje Lukács evangéliumából való: 8222Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.8221 Lk 1,38 Hátulról elvehető!

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések