Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2011. május 1.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA 8211 ALSÓGÖD HIRDETÉS 2011. május 1 8211 8. Húsvét 2. vasárnapja Fehérvasárnap Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

FEHÉRVASÁRNAP 8. 30: + Násfai Jolánért 10. 30: egy keresztelendő gyermekért

KEDD 19. 00: + Ilonáért

CSÜTÖRTÖK 19. 00: + szülőkért és nagyszülőkért

SZOMBAT 19. 00: + Takács szülőkért

VASÁRNAP 8. 30: + Szőke Józsefnéért

Ma - Anyák Napja van. Isten éltesse az édesanyákat!

- Szintén ma van II. János Pál pápa boldoggá avatása Rómában. Adjunk érte hálát Istennek, hogy ilyen nagyszerű, szent pápánk lehetett!

Májusban a keddi, csütörtöki és szombati szentmisék után litániát imádkozunk a templomban.

Pénteken - első péntek lesz, amikor meglátogatjuk ágyban fekvő vagy járni nehezen tudó betegeinket. Imádkozzunk értük! - Vác-deákváron a 19 órai szentmise után Sillye Jenő és Borka Zsolt adnak koncertet, amelyre szeretettel várják a testvéreket!

Jövő vasárnap - a 8. 30 órai szentmisét a plébános atya fogja tartani. Jelenits tanár úr ugyanebben az időben Felsőgödön mond szentmisét.

- 10. 15-kor, az alsógödi plébánián keresztelési felkészítőt indítunk azoknak az alsó- és felsőgödi szülőknek és keresztszülőknek, akik a közel jövőben szeretnék gyermekeiket a keresztség szentségében részesíteni. A következő felkészítő ősszel lesz.

Május 13-án pénteken, 18. 00-kor, a József Attila Művelődési Házban, a Gödi Felvidékiek Köre szervezésében tart előadást Horváth Szilárd a Búzaszem Iskola egyik megálmodója, televíziós szerkesztő.

Május 15-én vasárnap, 18. 00-kor, a felsőgödi katolikus templomban koncertet ad a budapesti Egyetemi templom Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekara. Karnagy: Benyus Sándor. Az Énekkar a 19 órai szentmisében is közreműködik. Mindenkit szeretettel várunk!

Mai persely adományunk 8211 első vasárnap lévén 8211 a templomtető felújítására fordítjuk.

Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét személyi jövedelemadójuk 2x1-ának felajánlási lehetőségére. Kérjük, hogy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1-át a Magyar Katolikus Egyház javára. A másik 1 felajánlható valamely alapítvány vagy nonprofit szervezet javára. Kérjük a kedves testvéreket, hogy második 1-ukkal támogassák a plébánia Alsógödi Szent István Alapítványát, amely a befolyó összeget a templomtető kölcsönének törlesztésére fordítja.

A májusi 8222Életige8221, amely hátulról elvehető, Máté evangéliumából való: 8222Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből!.8221Mt 22,37

A hét jeles napjai

Hétfő május 2.: Szent Atanáz püspök és egyháztanító emléknapja

Kedd május 3.: Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe

Szerda május 4.: Szent Flórián vértanú emléknapja

Szombat május 7.: Boldog Gizella királyné emléknapja

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések