Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2012. február 10.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2013 február 10 - 17. Évközi 5. vasárnap

VASÁRNAP február 10.

8. 30: + szülőkért és nagyszülőkért

Ezt a szentmisét a plébános atya mutatja be. Jelenits tanár úr Felsőgödön mond szentmisét.

10. 30: Ország Tibor atyáért

Ebben a szentmisében ünnepélyesen bemutatjuk elsőáldozásra készülő gyermekeinket. Ezzel az egyházközség befogadja őket tagjai soraiba.

KEDD február 12.

10. 00 - 12. 00: baba-mama klub

17. 00: + Gazdag Józsefért

HAMVAZÓSZERDA február 13.

8. 00: piarista szentmise + hamvazás

17. 00: fatimai imaóra a plébánián

Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt, húsvét ünnepének előkészületi ideje. Felsőgödön 18. 00-kor tartunk ünnepi szentmisét. Hamvazószerdán és a következő vasárnap elvégezzük a hamvazás szertartását. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Ez azt jelenti, hogy 18 éves kortól 60 éves korig e napon csak háromszor szabad étkezni és csak egyszer szabad jóllakni, húseledelt pedig 14 éves kortól nem szabad fogyasztani.

CSÜTÖRTÖK február 14. - Szent Cirill és Szent Metód, Európa társvédőszentjeinek ünnepe

7. 25: szentmise a piarista kápolnában /Jávorka Sándor u. vége/ Ott, helyben lehet szentmise szándékot kérni.

PÉNTEK február 15. 17. 00: keresztút a templomban

Nagyböjt péntekjein hústilalom van, azaz 14 éves kortól kezdve kötelező a hústól való megtartóztatás. Ne feledjük azonban, hogy a böjt csak akkor éri el célját, ha tiszta szívvel, jó kedéllyel és imádságos lelkülettel párosul!

SZOMBAT február 16.

17. 00: + nevelőszülőkért

VASÁRNAP február 17.

8. 30: + László édesapáért és Julianna édesanyáért

10. 30: + Bednárik Lászlóért

Szentmisék után hamvazásban részesítjük a testvéreket.

Várjuk azokat a gödi jegyespárokat, vagy együtt járó párokat, akik a nyáron, ősszel vagy jövőre szeretnének egyházi házasságot kötni, vagy komolyan foglalkoznak a házasság gondolatával. Kérjük, legkésőbb február 15-ig jelentkezzenek. Számukra egy kis jegyes-iskolát indítunk az egyházközségben elkötelezett alsó- és felsőgödi házaspárokkal közösen.

Három alkalomból álló keresztelési felkészítőre várjuk azokat a szülőket és keresztszülőket, akik csecsemő- vagy óvodáskorú gyermekeiket szeretnék megkereszteltetni.

Előre hirdetjük, hogy a nyári családtobor alsó- és felsőgödi, közös július 11. csütörtöktől 8211 14. vasárnapig lesz. Kérjük a testvéreket, hogy a plébános atyának vagy Mikesy Pongrácnak vagy a sekrestyében jelezzék részvételi szándékukat.

Felhívjuk a kedves vállalkozó testvérek figyelmét személyi jövedelemadójuk 2x1-ának felajánlási lehetőségére. Kérjük a testvéreket, hogy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1-át a Magyar Katolikus Egyház javára. A másik 1 felajánlható valamely alapítvány vagy nonprofit szervezet javára. Kérjük a kedves testvéreket, hogy második 1-ukkal támogassák a plébánia Alsógödi Szent István Alapítványát! Hátulra kitettük a rendelkező nyilatkozatokat.

Köszönjük mindazoknak a segítségét, akik bármilyen módon t

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések