Szent István Plébánia hírdetései, Alsógöd

2013. február 17.

SZENT ISTVÁN PLÉBÁNIA - ALSÓGÖD HIRDETÉS 2013 február 17 - 24. Nagyböjt 1. vasárnapja

VASÁRNAP február 17.

8. 30: + László édesapáért és Julianna édesanyáért

10. 30: + Bednárik Lászlóért

Szentmisék után hamvazásban részesítjük a testvéreket.

Jövő vasárnapi perselyadományunkat a katolikus iskolák céljaira fordítjuk!

KEDD február 19.

10. 00 - 12. 00: baba-mama klub

17. 00: + Istvánért, + Tiborért, + Máriáért

CSÜTÖRTÖK február 21.

7. 25: szentmise a piarista kápolnában /Jávorka Sándor u. vége/ Ott, helyben lehet szentmise szándékot kérni.

18. 00-kor lesz a következő egyházmegyei zsinati ülés, amelyen részt vesz az alsó- és felsőgödi zsinati munkacsoport is. Téma: házasság és család. Kérjük a testvéreket, imádkozzanak a zsinat gyümölcseiért! A zsinat folyamatáról az egyházmegye honlapján lehet tájékozódni. Már előre hirdetjük, hogy a tavasz folyamán egyházközségi zsinatot szeretnénk tartani.

PÉNTEK február 22. 17. 00: keresztút a templomban

SZOMBAT február 23.

9. 00 8211 16. 00: nagyböjti lelki napot tartunk a felsőgödi templomban, Tarnai Imre nagyoroszi plébános atya vezetésével. A lelki napon 14. 30-kor, szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét. A nap folyamán gyóntatás is lesz.

Örömmel tudatjuk, hogy Brusznyai József atya, a dunakeszi Szent Mihály plébánia nyugalmazott plébánosa, 11. 00-kor a Szent Mihály templomban átveszi a Parma fidei Hit pajzsa díjat, elismerésül kommunizmus alatti helytállásáért. További részletek a faliújságon találhatók!

17. 00: beteg testvér gyógyulásáért

VASÁRNAP február 24.

8. 30: + Asztalos Tivadarért

10. 30:

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt, húsvét ünnepének előkészületi ideje. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap. Ez azt jelenti, hogy ezeken a napokon 18 éves kortól 60 éves korig csak háromszor szabad étkezni és csak egyszer szabad jóllakni, húseledelt pedig 14 éves kortól nem szabad fogyasztani. Nagyböjt péntekjein hústilalom van, azaz 14 éves kortól kezdve kötelező a hústól való megtartóztatás. Ne feledjük azonban, hogy a böjt csak akkor éri el célját, ha tiszta szívvel, jó kedéllyel és imádságos lelkülettel párosul! A templom végébe szórólapokat tettünk ki, ami a nagyböjtről szól. Kérjük, hogy családonként vigyenek egyet a testvérek!

Hagyományos, három estéből álló nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk az alsógödi templomban: február 25. 26. 27-én hétfő - szerda. A lelkigyakorlatot Kozsuch Zsolt atya, a dunakeszi Szent Mihály plébánia plébánosa vezeti. Program: 17. 30-tól gyóntatás a mise alatt is, kivéve a beszédet, 18. 00: szentmise lelkigyakorlatos beszéddel. Kedden a szentmise után beszélgetés Zsolt atyával, a plébánián. Kérjük, aki tud hozzon pogácsát, süteményt! A szerdán, szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét.

Előre hirdetjük, hogy a nyári családtábor alsó- és felsőgödi, közös július 11. csütörtöktől 8211 14. vasárnapig lesz. Kérjük a testvéreket, hogy a plébános atyának vagy Mikesy Pongrácnak vagy a sek

Vissza a főoldalra
Régebbi hirdetések